Gezi Programı:
Siz değerli misafirlerimiz ile Atatürk Havalimanı’nda sabah saat 07:30’da buluşuyoruz. TK2612 sefer sayılı uçuş ile 09:20’de Diyarbakır’a hareket ediyoruz. Planlanan iniş saatimiz 09:50. Diyarbakır’a vardıktan sonra bizi bekleyen araçla birlikte şehrin en güzel yöresel kahvaltısını yapmak üzere Hasan Paşa Han’a gidiyoruz. Kahvaltıdan sonra Mezapotamya’nın kadim şehri Mardin’e doğru yola çıkıyoruz.
Kadim topraklardaki 2 saatlik yolculuğumuz sonrasında Dara Köyü’ne ulaşıyoruz ve bu köy sınırlarında bulunan, Kuzey Mezopotamya’nın Efes’i sayılabilecek Dara Antik Kenti’ni geziyoruz. Köy ahalisiyle sohbet edip, akşam yemeği ve konaklama için Mezopotamya manzarası ile Mardin’in en iyi otellerinden olan İzala Otel‘e ulaşıyoruz.
- Gün Mardin (Bienal) 12 Mayıs 2018 Cumartesi
Otelde kahvaltı sonrasında kendimizi Mardin sokaklarına bırakıyoruz. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Mardin Bienali kapsamında, asırlık duvarlarda sanatın ruhuna teslim oluyoruz.
İlk olarak 2010 yılında gerçekleşen ve o günden sonra kendi bölgesindeki ve hatta dünya genelindeki sanat severler tarafında büyük ilgi görmüş, önemli etkinlikler arasına girmiş olan Mardin Bienali’nin dördüncü edisyonunun küratörlüğünü Fırat Arapoğlu, Nazlı Gürlek ve Derya Yücel’den oluşan ekip üstleniyor. “Sözden Öte” başlığı ile bienalin mekanları arasında Alman Karargahı, Hamam, Mardin Müzesi Galerisi, Revaklı Çarşı Dükkanları ve Marangozlar Kahvesi yer alıyor. Sanat danışmanımız eşliğinde gezeceğimiz bienalde öğle yemeğimizi gezi sırasında alacağız.
Gezi sonrasında İzala Otele dönüyor, akşam yemeği içinse yörenin en iyi mutfağına sahip Cercis Murat Konağı’na gidiyoruz.
- Gün Mardin Midyat – Hasankeyf Diyarbakır 13 Mayıs 2018 Pazar
Otelde kahvaltı sonrasında çıkış işlemlerimizi gerçekleştiriyor ve Midyat’a doğru yola çıkıyoruz.
Midyat Yukarı Mezopotamya’nın bir parçası olan Turabdin Bölgesi’nde kurulmuş olup dokuzuncu yüzyılda Asur tabletlerinde mağara kenti olarak geçmekte. Tabletlerde adı “Matiate” olarak geçen şehrin şimdiki adının da buradan geldiği sanılıyor. Taş evleri, kemerleri ve sokakları ile Mardin’in neredeyse aynısı olan bu ilçe, nüfusun artışı ile 2 kilometre genişlemiş.
Varışımız sonrası Mor Gabriel Manastırı’nı ziyaret ediyoruz. Manastırın temelleri Savurlu Mor Smuel ile Kartminli Mor Şemun tarafından 397 yılında atılmış olup 615 ve 1049’da Metropolitlik Merkezi olmuş. Manastırda, Kral Arcadius (395-408) zamanında Mor Şemun tarafından barınma ve dua yerleri yapılmış. Kral Theodosius (408-450) çağında lahitlerin konacağı abide evi, Meryemana Kilisesi, Resuller Kilisesi, Kırkşehit Kilisesi, Mor Smuel Mabedi, kral kızı Theodora’nın Mor Smuel tarafından iyileştirilmesi nedeniyle Theodora Kubbesi, Mor Şlemun Mabedi yapılmış. Gezinin ardından Midyat’a geri dönüyoruz ve kentin sokaklarında gezerek öğle yemeğimizi alacağımız Smayaa Otel’e ulaşıyoruz.
Yemek sonrasında dünya üzerindeki en önemli yerleşim yerlerinden biri olan Hasankeyf’e ulaşmak için yola çıkıyoruz.
İlk hangi halkın yerleştiği bilinmese de insanlığın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Hasakeyf; Sümerler, Akadlar, Asurlar, Babiller, Medler, Persler, Bizanslılar, Emeviler, Abbasiler, Hamdaniler, Artuklular, Mervaniler, Selçuklular, Eyyubiler, Moğollar, Osmanlılar ve Türkler olmak üzere birçok halka ev sahipliği yapmış bir kent. Bölgenin toprak yapısından dolayı tek parça kaya oyma yapılar hemen göze çarpıyor. Yüzlerce yıllık tarihi barındıran Hasankeyf’i rehberimiz eşliğinde geziyor ardından Diyarbakır’a transferimizi gerçekleştiriyoruz. THY, TK2611 sefer sayılı Diyarbakır-İstanbul uçuşu ile saat 22:15’te İstanbul’a doğru yola çıkıyoruz.
TK2612
Türk Hava Yolları Airbus A321-231 Dar gövde |
09:20
İstanbul, Türkiye (IST) Atatürk Havalimanı |
11:15
Diyarbakır, Türkiye (DIY) Diyarbakır Havalimanı |
1s 55d |
TK2607
Türk Hava Yolları Airbus A320-232 Dar gövde |
19:15
Diyarbakır, Türkiye (DIY) Diyarbakır Havalimanı |
21:25
İstanbul, Türkiye (IST) Atatürk Havalimanı |
2s 10d |
GEZİ FİYATINA DAHİL OLAN HİZMETLER
• Belirtilen ve benzeri otellerde konaklama
• Diyarbakır havaalanı başlangıç ve bitişe kadar tüm transferler
• Programda belirtilen tüm yemekler( yöresel lezzetler)
• Sanat Danışmanı eşliğinde Bienal gezisi
• Profesyonel rehberlik hizmeti
• Hasankeyf gezisi
• Midyat – Mor Gabrial gezisi
• Dara Antik Kenti gezisi
• Mardin gezisi
• Tüm ören yerleri ve müzelerin giriş ücretleri
• Seyahat sağlık sigortası
FİYAT: 1500,00 TL
GEZİ FİYATINA DAHİL OLMAYAN VE EKSTRA ALINACAK HİZMETLER
• Yemeklerde alınacak meşrubat ve alkollü içecekler
• Ahl – Diy-Ahl uçak biletleri
- Bu programımızın tüm operasyonel iş akışı TURSAB A Tipi yetki belgesine sahip Sacred7 Travel tarafından gerçekleştirilmektedir.
4. Uluslararası Mardin Bienali
4. Uluslararası Mardin Bienali “Sözden Öte” temasıyla 4 Mayıs 2018’de açılıyor. İlk kez gerçekleştirildiği 2010 yılından bu yana hem gerçekleştiği coğrafyada hem de küresel ölçekte önemli etkinlikler arasına giren Uluslararası Mardin Bienali’nin 4. edisyonunun küratörlüğünü Fırat Arapoğlu, Nazlı Gürlek ve Derya Yücel’den oluşan ekip üstleniyor.
Döne Otyam‘ın direktörlüğü ve Mardin Sinema Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 4. Uluslararası Mardin Bienali’nde, “Sözden Öte” teması altında bakış, beden ve sınırlar kavramlarını ele alan çalışmalar yer alacak. Birbirleriyle etkileşimli üç tematik bölümden oluşan etkinlikte, “SÖZDEN ÖTE” üstbaşlığının altında Fırat Arapoğlu’nun “Sonsuz Bakış”, Nazlı Gürlek’in “Beden Dili” ve Derya Yücel’in “Sınırlar ve Eşikler” başlıklarını taşıyan bölümlerinin her biri, sözün ötesindeki anlam üretme ve ifade biçimlerine odaklanıyor.