+90 543 433 60 80 info@sanatlarandevu.com
+90 543 433 60 80 info@sanatlarandevu.com

Uzman Psikolog Ayla Akbuar ve Aynur Küçükyalçın ile “Ikigai Semineri” (24 Şubat 2022)

0
Fiyat
Bu tur, geçmiş bir etkinliğe aittir ve şu anda mevcut değildir.

Devam Et

Favorilere Kaydet

Adding item to wishlist requires an account

71
24 Şubat 2022, Perşembe 11.00’de Wyndham Grand Kalamış Marina Hotel’inde gerçekleştireceğimiz Uzman Psikolog Ayla Akbuar ve Aynur Küçükyalçın‘ın özel anlatımıyla “İkigai Semineri” seminerine ve akabinde öğle yemeğimize bekliyoruz, buluşmak dileğiyle.

 

“İkigai Semineri”

Daha uzun ve sağlıklı yaşamak mı, daha anlamlı yaşamak mı?
Hangisini seçersiniz?

Hem uzun ve sağlıklı hem de anlamlı yaşamak nasıl olur?

Japonların İkigai felsefesi: İçinde derinliği, dinginliği, üretimi ve hem bedeni hem ruhu sağlıklı beslemeyi içeriyor.

İkigai kelimesinin tam bir çevirisi yok.

Sabah kalktığımızda yaşama katılmak için bir sebebinizin olması, coşkulu ve motive şekilde günü yaşamak ve hayatı anlamlı bulmak denebilir. İyi hissetmenin gitgide daha da zorlaştığı günümüzün dünya şartlarında İkigai, kendimizi bir Zen bahçesinde Oocha’mızı yudumlarken tüm duyumlarımızı estetiğe, zerafete, huzura açabileceğimiz bir kapı olabilir.

Bu program, İkigai’nin temel prensiplerini anlamanın yanı sıra an’da olma deneyimini yaşayabileceğiniz Sumi-e çalışmasını da içeriyor. Sumi-e; mürekkep, fırça ve pirinç kağıdı kullanılarak yapılan Japonlara özgü kadim bir resim sanatı. Yeteneğinizin olmasından öte, fırça ve mürekkep ile gerçekleşen meditatif bir deneyim.

 

Gün sonunda kendi ürettiğiniz iki sanat eseri ile ayrılırken an’da var olma ve an’ı hissetmeye dair küçük bir farkındalık fırsatı da yakalayacaksınız.

 

Etkinlik İçeriği
  • 11.00-13.00 Seminer
  • 13.15 Öğle Yemeği

 

Etkinlik ücreti 450 TL’dir.
Bilgi ve kayıt için; 0542 722 73 46 nolu telefondan bize ulaşabilir veya bu sayfadan rezervasyon yapabilir, kredi kartı ile etkinliği satın alabilirsiniz.

 

AYLA AKBUAR

İlk göz ağrısı ve hayat amacı psikoloji okumayı yarıda bırakıp diş hekimliği okudu. 15 yıl hekimlik yaptıktan sonra kürkçü dükkanına döndü. Üç yıl süreyle Art Terapi eğitimleri aldı. Psikoloji yüksek lisansı yaptı. Kurumlara 17 boyunca kişisel gelişim, ekip, yönetim, duygusal zeka, stres eğitimleri verdi. TSDE’den 900 saat Aile Dizimi eğitimi aldı. Aradaki yıllarda MSÜ GSF Geleneksel Türk Sanatları’nı bitirdi. Japonya’da bu konuda sergiler açtı, seminerler verdi, Nagoya Üniversite’sinde burslu öğrenci olarak Japon Resmi öğrenmeye başladı. Sanat ve psikoloji hep hayatının baş köşesinde oldu. Şimdilerde ruhunu beslemek içün Japon Mürekkep Resmi- Sumie yapıyor. 2005’ten bu yana Aile Dizimi ve psikolojik danışmanlık yapıyor. Aile Dizimi kitabının yazarı. İki köpek, bir jako, bir kedi annesi.

 

AYNUR KÜÇÜKYALÇIN

1987 yılından itibaren resim ve sanat alanında öğrenime başlamıştır, 1998 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra bir süre Japonya’da yaşamış, Sumi-e ve Japon resmi konusunda eğitimler almıştır Japonya’da 15.yy da başlayan, öğrenimi usta-çırak silsilesi ile günümüze kadar gelen “Rimpa School” ekolünün hocalarından ders almış ve birlikte Sumi-e sergilerine katılmıştır. 2010 Yılında Türkiye Sumi-e Grubu’nu, 2015 yılında Japon Sanat Merkezi’ni kurmuştur. Japonya’nın Tokyo Şehrinde bulunan İnternational Graphic Arts Museum‘da 120 ye yakın Türk ressamlarının eserlerinin sergilendiği, “ArTTurkey Japan” sergilerinin koordinatörlüğünü yapmıştır.
Her yıl yapılan “Japon Sanat Festivali“nin organizasyon ve düzenleme kurulunda yer almaktadır. Japonya’da köklü bir kurum olan “Sumi-e Ressamları Birliği”ne kabul edilen az sayıdaki yabancı sanatçıdan biridir.
Eserleri Tokyo National Art Centre’da sergilenmeye layık görülmüştür. Yurt içi ve Yurt dışında eserleri bulunan sanatçı, 2010 yılından bu yana Japon Resmi Sumi-e üzerine dersler vermekte ve sergiler düzenlemektedir.