Satın Almak İçin Mağaza Sayfasına Git
FIRAT ŞENOL eşliğinde gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimizde siz sanat meraklılarıyla, 18 Nisan 2021, saat 20:30′da buluşmak dileğiyle.
Yunancada “karşı yaka”, “öte” anlamına gelen, tarihi yarımada ve Haliç’in karşı kıyısının sahibi Pera (Πέρα)…Tarihi dokusu, kültürel zenginliği ve sanatsal belleğiyle 1925 yılında resmi yazışmalardan adı çıkarılan ve Beyoğlu’na dönüşen Pera…
Pera-Beyoğlu geçmişten bugüne hangi olaylara tanıklık etti? Hiç bilmediğimiz aşk hikayeleri, filmleri aratmayan cinayetleri ve kitaplara konu olan entrikaları online olarak keşfe çıkıyoruz.
Pera-Beyoğlu’nun mekanları ve insanları üzerinden İstanbul’un toplumsal belleğine eğileceğimiz atölye kapsamında, hikayelerin öteki yüzlerini ele alacağız.
Mekanlar aracılığıyla kent belleğinin alt yapısını, yaşanan olaylarla toplumsal alt yapının dinamik ve dönüşümlerini değerlendireceğiz.
* Kayıt için; 0542 722 73 40-46 nolu telefondan bize ulaşabilir veya bu sayfadan rezervasyon/satın al işlemi yapabilirsiniz.
Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümünü “1970’lerde Devrimci Sanat ve Duvar Resmi” isimli lisans tezini tamamlayıp, yine aynı okulda yüksek lisans derslerini almaya başladı. 1990’lar Sanat Siyaset ilişkisi üzerine çalışmalar yaptı. 19 Yüzyıl İstanbul dünyasının sosyolojik kültürel ve sanatsal ortamına dair dersler alarak, çalışmalar yaptı. Marmara Üniversitesi Radyo Tv ve Sinema bölümünde yüksek lisans yaptı ve “Türkiye’de 1990’lı Yıllarda Teknolojinin Sanat Etkisi” isimli tezi tamamladı. 19.y.y. İstanbul dünyası üzerine çalışmalar yapmaya, İstanbul Şehir Hikayeleri/ Mekanlar İnsanlar isimli başlıklar altında anlatımlar yapmaya sergilerde, müzelerde turlar düzenlemeye devam etmekte.