Satın Almak İçin Mağaza Sayfasına Git
BANU KÜÇÜKSUBAŞI eşliğinde gerçekleştireceğimiz bu etkinliğimizde siz sanat meraklılarıyla, 25 Mart 2021, Perşembe 11.15’de Pera Müzesi’nde buluşmak dileğiyle.
Pera Müzesi ‘Kesişen Dünyalar’ ve ‘Zevk Meselesi’
Pera Müzesin’nin kalıcı sergisi ‘Kesişen Dünyalar:Elçiler ve Ressamlar’ bölümünde ağırlıklı olarak 18. yüzyıldan itibaren Avrupa ‘da oluşan Osmanlı imajını; Avrupalıların korkuyla karışık merak duygularını, Istanbul ‘a gelen yabancı ve yurtdışına giden Osmanlı elçilerinin imajları üzerinden okuyacağız. Osman Hamdi Bey in Türk Sanat Tarihinin en büyük başyapıtlarından olan ‘Kaplumbağa Terbiyecisi’ resminin psikolojik ve sosyolojik değerlendirmesi ile birlikte Avrupalı oryantalistlerin ve ilk doğulu oryantalist olan Osman Hamdi’nin bakış açılarındaki farkı tartışacağız.
Ordan yüzyıllar sonrasına , ‘Zevk Meselesi’ isimli süreli sergiye geçeceğiz. Geçmişin zevki ve değerleri bugünün gözüyle nasıl görülüyor, bir zamanların prestij ve sınıf göstergesi olan tarz ve imajlar bugün hangi sosyal katmanların beğenisine mal oluyor sorularını ‘ Kitsch’ kavramı üzerinden işlerken bir önceki sergide gördüğümüz bazı motifleri bu sergi içinde arayacağız…
Günümüz sanatının beslendiği en önemli kaynaklardan birinin geçmiş, geçmişin sanatı ve değerleri olması bakımından ‘Zevk Meselesi’nde çağdaş sanatı kavramak üzere geçmiş ve bugünün ‘Kesişen Dünyalar’ ına göz atarak yüzyıllar öncesi ve bugün arasında bağ kuracağız.
Genellikle müze ziyaretlerinde klasik ve çağdaş sergiler birbirlerinden ayrı ve kopuk olarak değerlendirirken biz gezimizde bu dönemler arasında kavramsal devamlılık ve bütünlüğü anlaşılır biçimde izleyiciye sunmayı hedefledik. Baharın ılık yüzünü göstermeye başladığı bu günlerde gelin birlikte geçmiş ve şimdinin sanatıyla renklenelim…
* Gezi ücreti 200 TL’dir.* Bilgi ve kayıt için; 0542 722 73 40 nolu telefondan bize ulaşabilir veya bu sayfadan rezervasyon yapabilirsiniz.
BANU KÜÇÜKSUBAŞI
Marmara Üniversitesi Turizm Rehberliği, Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihini bitirerek Yeditepe Üniversitesi’nde Sanat Yönetimi Yüksek Lisans’ı yapan Banu Küçüksubaşı 2002 yılından beri başta Sakıp Sabancı Müzesi , Akbank, Contemporary Istanbul ve özel koleksiyonlar olmak üzere çeşitli yerli ve yabancı kurum ve kuruluşlara sanat turları , sanat seminerleri vermekte, yerli ve yabancı birçok koleksiyoner, müze ve sanat odaklı gruplara İstanbul’un sanat galerileri, müzeleri , sanat fuarlarını kapsayan programlar sunmaktadır. Bunlar dışında Kare Sanat Galerisinde yönetici, Art On da direktör, Doğuş Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak görev yapmış olan Banu Küçüksubaşı, Kültür Üniversitesi, Okan üniversitesi, Boğaziçi üniversitesi gibi eğitim kuruluşlarında Türkiye de sanat ve sanat yönetimi ile ilgili konferanslar vermiştir. Zaman zaman çeşitli sanat mecralarına yazılar yazmakta, sanatçı, koleksiyoner ve kurumlara danışmanlık, istek üzerine de özel dersler vermektedir.